Μεταβρεφικό

Τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα σε ασφαλή και γεμάτα αγάπη μέρη όπου μπορούν να εξερευνήσουν, με τον δικό τους τρόπο.

Μεταβρεφικό

To Μεταβρεφικό τμήμα.

Στα δύο έτη το παιδί είναι πια σε θέση να εκφράσει τις επιθυμίες και τις ανάγκες του. Ένας απο τους στόχους μας είναι η λεκτική επικοινωνία να αναπτυχθεί σε βαθμό που το παιδί να μπορεί να σχηματίσει τις πρώτες του προτάσεις.

Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο τμήμα;

Ανάπτυξη

Τα ολιγομελή τμήματα βοηθούν το παιδί να παίξει ομαδικά και να συνεργαστεί. Επιπλέον το παιδί ενθαρρύνεται να κάνει τα πρώτα του βήματα απεξάρτησης όσον αφορά στις βασικές λειτουργίες (φαγητό, τουαλέτα). Το κάθε παιδί καθοδηγείται ώστε να αναπτύξει δεξιότητες, κινητικές και γνωστικές, πάντα με σεβασμό στον ατομικό ρυθμό ανάπτυξής του.

Ενδεικτικά, στοχεύουμε στο να μπορεί το παιδί να ακολουθεί απλές οδηγίες, να κατονομάζει όσο το δυνατόν περισσότερα αντικείμενα, να τρέχει, να πηδάει, να παίρνει πρωτοβουλίες, να ταξινομεί και να ομαδοποιεί οικεία πράγματα με βάση το σχήμα και το χρώμα, να μπορεί να χειριστεί διάφορα υλικά για να φτιάξει μια απλή κατασκευή.

Η καλλιέργεια της αυτοπεποίθησης και της φαντασίας είναι βασικό μας μέλημα σε αυτή την ηλικία.

metavrefiko

Δραστηριότητες

Η προσχολική αγωγή στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη του μικρού παιδιού και με αυτή τη βάση οργανώνουμε το καθημερινό πρόγραμμα των δραστηριοτήτων μας. Τα παραμύθια, τα ποιήματα και τα τραγούδια είναι τα βασικά μας εργαλεία για να τελειοποιήσουμε το λεξιλόγιο του μικρού παιδιού. Η ζωγραφική και οι κατασκευές πάντα προκαλούν το ενδιαφέρον του παιδιού, ενώ τα ομαδικά παιχνίδια στον κήπο ή στην τάξη τα βοηθούν να νιώσουν σιγουριά για την αδρή κίνησή τους, ενδυναμώνοντας παράλληλα το μυϊκό τους σύστημα.

Με απλές δραστηριότητες ταξινόμησης και ομαδοποίησης αντικειμένων καλλιεργούμε τη μαθηματική σκέψη του παιδιού και το κατευθύνουμε σταδιακά στην επίλυση προβλημάτων. Το θεατρικό παιχνίδι και το κουκλοθέατρο καλλιεργούν με ευχάριστο τρόπο τη φαντασία και αναδεικνύουν την προσωπικότητα του νηπίου.

Ο κήπος μας χρησιμοποιείται όχι μόνο για ελεύθερο παιχνίδι, αλλά και ως αφορμή για να παρατηρήσουμε και να μελετήσουμε τη φύση.

Αθλητικές Δραστηριότητες

Στην Bambineria θέλουμε να μυήσουμε το παιδί σας σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής που περιλαμβάνει την άθληση, αλλά και να αναδείξουμε την πιθανή κλήση του στον αθλητισμό. Για τον λόγο αυτό παρέχουμε στο παιδί σας τη δυνατότητα να γνωρίσει τα mini sports και άλλα παιδαγωγικά παιχνίδια, την κολύμβηση και την μουσικοκινητική σε εβδομαδιαία βάση. Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες εμπλουτίζουν και πλαισιώνουν το βασικό πρόγραμμα του σχολείου μας με απόλυτη ασφάλεια. Ελάτε να επιλέξουμε μαζί αυτά που ταιριάζουν στην προσωπικότητα του δικού σας παιδιού.

Αγγλικά

Η εκμάθηση των Αγγλικών είναι σχεδόν αναπόφευκτη στις μέρες. Για τον λόγο αυτό φέρνουμε τα παιδιά σας σε μια πρώτη επαφή με τη γλώσσα.

Η επαφή γίνεται μόνο μέσω παιχνιδιού και τραγουδιών και ο στόχος μας είναι να αγαπήσουν τα παιδιά τα Αγγλικά ώστε να μπορούν αργότερα να τα αφομοιώσουν με ευκολία.

Δύο φορές την εβδομάδα, λοιπόν, μπορούν να παίξουν και να τραγουδήσουν με την παιδαγωγό μας της οποίας η μητρική γλώσσα είναι η Αγγλική. Συζητήστε μαζί μας τις ανησυχίες ή τις απορίες σας και ελάτε να επιλέξουμε αυτό που ταιριάζει στην προσωπικότητα του δικού σας παιδιού. 

Διατροφή

Με αγνές πρώτες ύλες, την καθοδήγηση του παιδιάτρου μας αλλά και τον έλεγχο του υπουργείου υγείας παρασκευάζουμε καθημερινά ολόφρεσκα γεύματα πλούσια σε θρεπτική αξία για το παιδάκι σας. Η ηλικία του παιδιού πάντα καθορίζει τον τρόπο και το είδος μαγειρέματος, ενώ ο στόχος μας είναι το παιδί σας να δοκιμάσει τροφές από όλες τις κατηγορίες και να εξελίξει την διατροφική του αυτονομία.

Το μενού περιλαμβάνει πολλά φρέσκα λαχανικά, φρούτα και δημητριακά σε καθημερινή βάση, μοσχάρι 2 φορές την εβδομάδα, κοτόπουλο, ψάρι και όσπρια μία φορά την εβδομάδα. Η ποσότητα του αλατιού καθορίζεται από την ηλικία του παιδιού ενώ καθημερινά παρέχονται τρία γεύματα (δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό) μαγειρεμένα από την ειδικά καταρτισμένη μαγείρισσά μας.

healthyEating