Συχνές ερωτήσεις

Έχετε περισσότερες ερωτήσεις;

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα χαρούμε να βοηθήσουμε.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται από το Φεβρουάριο έως ότου καλυφθούν όλες οι θέσεις. (Συνήθως συμπληρώνονται έως τον Μάιο).

Η εγγραφή των παιδιών γίνεται όλο το χρόνο εκτός εάν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των παιδιών που μας ορίζει το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Για την εγγραφή τους χρειάζεται μια αίτηση από το σχολείο μας, φωτοαντίγραφο του βιβλιαριίου υγείας, μια βεβαίωση γιατρού & ληξιαρχική πράξη γέννησης.

Παρακολουθεί τα παιδιά ανά μήνα η παιδίατρος του σχολείου μας, όπου θα ενημερώνεστε με σχετικό έντυπο του γιατρού.

Παρακολουθεί τα παιδιά σας η σχολική ψυχολόγος-λογοθεραπεύτρια μία φορά την εβδομάδα μέσα στην κάθε τάξη και τα αξιολογεί 2 φορές το χρόνο με παρότρυνση της νηπιαγωγού,  ύστερα από γραπτή έγκριση του γονέα.

  • Τα γεύματα παρασκευάζονται στο σχολείο από μάγειρα.
  • Παρασκευάζονται τα εξής:πρωινό, μεσημεριανό και απογευματινό. (Αυτό πάντα εξαρτάται με το πρόγραμμα που έχει επιλέξει ο εκάστοτε γονέας).
  • Η διαδικασία των γευμάτων παρέχεται ξεχωριστά σε κάθε ηλικιακή ομάδα.
  • Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως ακόμα και η διαδικασία του φαγητού έχεις ως στόχο την συνεργασία μεταξύ της ομάδας και φυσικά την ενίσχυση της αυτοεξυπηρέτησης ανάλογα την ηλικία που απευθυνόμαστε.
  • Ενημερώνεστε για το διατροφικό πλάνο που ακολουθεί το σχολείο μας όπου κατά την εγγραφή σας μας γνωστοποιείται για τυχόν αλλεργίες και συνήθειες
  • Το διαιτολόγιο των παιδιών είναι εγκεκριμένο από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ και περιλαμβάνει υγιεινές  τροφές σωστά μαγειρεμένες, με συνταγές από διαιτολόγο-διατροφολόγο.

Εκτός από την ημερήσια ενημέρωση μέσα από την πλατφόρμα του σχολείου μας, γίνονται συγκεντρώσεις γονέων στο χώρο του σχολείου, κάθε 3μηνο όπου όλοι οι γονείς βλέπουν σε προσωπικό επίπεδο τις νηπιαγωγούς & συζητούν για την πορεία & την εξέλιξη των παιδιών τους.

Η τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς γίνεται καθημερινά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου.

Μόνο σε  γενέθλια, εφόσον επιθυμούν οι γονείς, τα παιδιά μπορούν να φέρουν τα απαραίτητα υλικά για το εορταστικό κεικ και θα φτιάξουμε όλοι μαζί το κέρασμα του παιδιού σας.

Μια φορά τον μήνα από την βαθμίδα του προ-προνηπίου, τα  παιδιά έχουν την δυνατότητα να επισκέπτονται μουσεία, θέατρα, εκπαιδευτικές εξορμήσεις και εκδρομές στη φύση, ανάλογα με την εκάστοτε θεματολογία.

Όλοι οι νηπιαγωγοί είναι σωστά εκπαιδευμένοι να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ ανά δύο χρόνια ενισχύουμε τις γνώσεις μας. Σε περίπτωση που κάποιο παιδί τραυματιστεί στον χώρο του σχολείου ενημερώνουμε τον γονέα τηλεφωνικά και παρέχουμε τις πρώτες βοήθειες. Σε περίπτωση ασθένειας ενημερώνουμε τηλεφωνικά τον γονέα, και το παιδί αποχωρεί από το σχολείο ώστε να προστατεύσουμε την υπόλοιπη σχολική μονάδα. Επιστρέφει στο σχολείο μας χωρίς κανένα σύμπτωμα μετά από δυο 24ωρα, αφού συμβουλευτεί και τον δικό του παιδίατρο.

Το σχολείο μας είναι Ελληνόφωνο με την Αγγλική γλώσσα να διδάσκετε καθημερινά σε όλα τα τμήματα και την Γερμανική γλώσσα 2 φορές την εβδομάδα σαν δεύτερη ξένη γλώσσα επιλογής.

Όλα αυτά τα χρόνια κύριος στόχος μας είναι τα παιδιά να έχουν μια ομαλή μετάβαση από το οικείο τους περιβάλλον που είναι το σπίτι στο σχολείο.

Το σημαντικότερο είναι να αισθανθεί ο γονέας ασφάλεια με τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο ώστε να μπορέσει να το μεταφέρει και στο παιδί του.

Δίνουμε χρόνο στην προσαρμογή του παιδιού και αντιμετωπίζουμε το κάθε παιδί ξεχωριστά ανάλογα με τις ανάγκες του.

Οι προσαρμογές στο σχολείο γίνονται πάντα σε συνεργασία με τον γονέα και τον εκπαιδευτικό.

Τα προγράμματα σπουδών είναι διαφορετικά προσαρμοσμένα ανάλογα την ηλικιακή ομάδα που απευθυνόμαστε. 

Η κοινή γραμμή που ακολουθεί το σχολείο μας σε όλες τις ηλικίες, έχει ως στόχο την ομαλή κοινωνικοποίηση του παιδιού, την συναισθηματική και κοινωνική του ανάπτυξη, την ενίσχυση της ενσυναίσθησης και την ενθάρρυνση ξεχωριστά στην κάθε προσωπικότητα και ανάγκη του παιδιού.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε εντάξει στοιχεία και υλικά Reggio Emilia και Montessori  στο μαθησιακό κομμάτι του προγράμματος μας με σκοπό μέσα από παιγνιώδης δραστηριότητες τα παιδιά να μαθαίνουν χωρίς όμως να αισθάνονται άγχος ή πίεση.

Στόχος μας είναι όλα να συμβαίνουν αβίαστα με γνώμονα πάντα τις ανάγκες της κάθε ηλικίας.