Προ-προνήπιο

Σημαντικοί στόχοι των προγραμμάτων προ νηπιακής  ηλικίας είναι να βοηθήσουν τα παιδιά να αποκτήσουν κοινωνικές δεξιότητες και να τους δώσουν τα εργαλεία που χρειάζονται για τα επόμενα σχολικά βήματα.

Προ-προνήπιο

Το Προ-προνήπιακο τμήμα

Στην ηλικία των 3-4 ετών το παιδί πια επικοινωνεί λεκτικά σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Εκφράζει τις επιθυμίες, τις προθέσεις του και συμμετέχει σε συζητήσεις ενώ η άρθρωση του είναι αρκετά καθαρή…

Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο τμήμα;

Ανάπτυξη

Στην ηλικία των 3-4 ετών το παιδί πια επικοινωνεί λεκτικά σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Εκφράζει τις επιθυμίες, τις προθέσεις του και συμμετέχει σε συζητήσεις ενώ η άρθρωση του είναι αρκετά καθαρή. Το λεξιλόγιο του είναι πλούσιο και μπορεί να κάνει σύντομες περιγραφές γεγονότων. Ο τρόπος που περπατάει, τρέχει και ανεβαίνει σκαλοπάτια μοιάζει πια με αυτόν ενός ενήλικα. Ελέγχει πλήρως τους σφιγκτήρες του και αυτοεξυπηρετείται σε μεγάλο βαθμό.

Πέρα από αυτές τις δεξιότητες, γνωστικά το παιδί έχει κατορθώσει να ταξινομήσει αντικείμενα, να αντιγράψει εικόνες, να χειρίζεται με άνεση αντικείμενα γραφής και να παίζει συντροφικά.

Αναγνωρίζει τουλάχιστον δύο έως τρία χρώματα και ξεχωρίζει μεγάλο και μικρό.

Έχοντας, λοιπόν, αυτές τις προσδοκίες από ένα παιδί 3–4 ετών οργανώνουμε δραστηριότητες και παρέχουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε το παιδί σας να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί γνωστικά, κινητικά και συναισθηματικά όπως αρμόζει στην τρυφερή αυτή ηλικία.

pic-25
bambineria5
h-16

Δραστηριότητες

Τα ποιήματα τα παραμύθια και τα τραγούδια παίζουν σπουδαίο ρόλο στη γλωσσική και συναισθηματική ανάπτυξη του μικρού παιδιού. Αν αξιοποιηθούν κατάλληλα, μπορούν να ενισχύσουν τη μνήμη, την ικανότητα αφήγησης και περιγραφής, την ενσυναίσθηση και πολλά άλλα χαρακτηριστικά απαραίτητα για την ισορροπημένη ανάπτυξη του παιδιού. Μαρκαδόροι, μολύβια, πινέλα, κηρομπογιές, κόλλες και άλλα εργαλεία θα βοηθήσουν το παιδάκι σας  με ευχάριστο τρόπο να εξελίξει τη λεπτή του κίνηση και να φτιάξει απλές και πιο σύνθετες ζωγραφιές και κατασκευές.

Στην Bambineria θα γνωρίσει όλες τις μορφές τέχνης και έτσι, θα εκφραστεί συναισθηματικά, θα καλλιεργήσει τη φαντασία του, θα πάρει πρωτοβουλίες, θα συνεργαστεί με σκοπό τη δημιουργία μικρών έργων τέχνης: πίνακες ζωγραφικής, μικρές θεατρικές παραστάσεις, όμορφα γλυπτά είναι μερικά μόνο από τα κατορθώματα του παιδιού σας που θα δείτε να υλοποιούνται.

Θα γνωρίσει τις κυριότερες μορφές γραφής και τις πρώτες μαθηματικές έννοιες με απλές και ευχάριστες δραστηριότητες. Θα πειραματιστεί και θα γνωρίσει το σώμα του στον κήπο μας και θα κάνει τις πρώτες του ουσιαστικές φιλίες παίζοντας και δουλεύοντας ομαδικά.

Ξένες Γλώσσες

Στην κοινωνία του σήμερα γνώση της αγγλικής γλώσσας θεωρείται απαραίτητη και δεδομένη θα μπορούσαμε να πούμε. Ο καλύτερος τρόπος για την κατάκτηση της είναι η εξοικείωση και αυτό επιτυγχάνεται όταν το παιδί τη γνωρίσει νωρίς και με ευχάριστο τρόπο.

Στην Bambineria το παιδί σας θα γνωρίσει και θα αρθρώσει τις πρώτες του λεξούλες στα αγγλικά με σύμμαχο πάντα το παιχνίδι, την μουσική, την εικόνα, το θέατρο αλλά και την τεχνολογία.

Δύο φορές την εβδομάδα, λοιπόν, το παιδί σας μπορεί να συμμετέχει σε ένα ευχάριστο και προσαρμοσμένο στην ηλικία του πρόγραμμα εκμάθησης αγγλικών που εφαρμόζεται από τη δίγλωσση παιδαγωγό μας η οποία απευθύνεται στην τάξη σχεδόν αποκλειστικά στα Αγγλικά.

pic-26
24a

Αθλητικές Δραστηριότητες

Στην Bambineria πιστεύουμε ότι ένας υγιεινός τρόπος ζωής περιλαμβάνει οπωσδήποτε και την άσκηση. Ο αθλητισμός δυναμώνει το μυϊκό σύστημα του μικρού παιδιού, ενισχύει την αυτοπεποίθησή του και διδάσκει με ευχάριστο τρόπο έννοιες όπως η ευγενής άμιλλα,  η ομαδικότητα και η συνεργασία. Ταυτόχρονα μπορούμε σ’αυτή την ηλικία να εντοπίσουμε και να αναδείξουμε την πιθανή κλίση του παιδιού στον αθλητισμό.

Για τον λόγο αυτό παρέχουμε στο παιδί σας τη δυνατότητα να γνωρίσει, την κολύμβηση, την μουσικοκινητική και άλλα παιδαγωγικά παιχνίδια σε εβδομαδιαία βάση. Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες εμπλουτίζουν και πλαισιώνουν το βασικό πρόγραμμα του σχολείου μας με απόλυτη ασφάλεια. Ελάτε να επιλέξουμε μαζί αυτά που ταιριάζουν στην προσωπικότητα του δικού σας παιδιού.

Διατροφή

Με αγνές πρώτες ύλες, την καθοδήγηση του παιδιάτρου μας αλλά και τον έλεγχο του υπουργείου υγείας παρασκευάζουμε καθημερινά ολόφρεσκα γεύματα πλούσια σε θρεπτική αξία για το παιδάκι σας. Η ηλικία του παιδιού πάντα καθορίζει τον τρόπο και το είδος μαγειρέματος, ενώ ο στόχος μας είναι το παιδί να λαμβάνει όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται καθημερινά και που του χαρίζουν ενέργεια για να ανταπεξέλθει με ευκολία σε μία μέρα γεμάτη δραστηριότητες και παιχνίδι. Σε αυτή την ηλικία στοχεύουμε στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διατροφική αυτονομία και ενθαρρύνουμε το παιδί να δοκιμάσει τροφές που, ίσως, στο περιβάλλον του σπιτιού να είναι δύσκολο. Το μενού περιλαμβάνει πολλά φρέσκα λαχανικά, φρούτα και δημητριακά σε καθημερινή βάση, μοσχάρι 2 φορές την εβδομάδα, κοτόπουλο, ψάρι και όσπρια μία φορά την εβδομάδα. Η ποσότητα του αλατιού καθορίζεται από την ηλικία του παιδιού ενώ καθημερινά παρέχονται τρία γεύματα (δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό) μαγειρεμένα από την ειδικά καταρτισμένη μαγείρισσά μας.

Meal,Time,In,Kindergarten.