Σχετικά με εμάς

Αν έχεις γνώσεις δώσε από το φως τους, στους συνανθρώπους σου, ώστε να ανάψουν τις δάδες τους

Thomas Fuller
Play Video

Στη Bambineria, γνωρίζουμε ότι η παιδική ηλικία είναι μια πολύτιμη εποχή.

Πιστεύουμε ότι είναι ευθύνη μας να παρέχουμε περιβάλλον και εμπειρίες που αποτυπώνουν τις χαρές της παιδικής ηλικίας, βοηθώντας στην ανάπτυξη του κάθε παιδιού ανοίγοντας το δρόμο για την επιτυχία στο σχολείο και στη ζωή.

Τα προγράμματα σπουδών είναι διαφορετικά προσαρμοσμένα ανάλογα την ηλικιακή ομάδα που απευθυνόμαστε. 

Η κοινή γραμμή που ακολουθεί το σχολείο μας σε όλες τις ηλικίες, έχει ως στόχο την ομαλή κοινωνικοποίηση του παιδιού, την συναισθηματική και κοινωνική του ανάπτυξη, την ενίσχυση της ενσυναίσθησης και την ενθάρρυνση ξεχωριστά στην κάθε προσωπικότητα και ανάγκη του παιδιού.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε εντάξει στοιχεία και υλικά Reggio Emilia και Montessori  στο μαθησιακό κομμάτι του προγράμματος μας με σκοπό μέσα από δραστηριότητες παιχνιδιού τα παιδιά να μαθαίνουν χωρίς όμως να αισθάνονται άγχος ή πίεση.

Στόχος μας είναι όλα να συμβαίνουν αβίαστα με γνώμονα πάντα τις ανάγκες της κάθε ηλικίας

Λίγα λόγια από τη διευθύντρια του σχολείου μας

Ονομάζομαι Αλεξία Νικολοπούλου, το να γίνω Νηπιαγωγός ήταν η πρώτη και μοναδική μου επιλογή, η θέληση μου ήταν να δημιουργήσω ένα σχολείο που έχει ως στόχο την αγάπη και την στοργή, αυτό δηλαδή που αξίζει ξεχωριστά σε κάθε παιδί.

Στην συνέχεια ασχολήθηκα με το θεατρικό παιχνίδι, καθώς γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά, δηλαδή τους μελλοντικούς ενήλικες, να εκφράζονται.

Τα λόγια του Thomas Fuller

  “Αν έχεις γνώσεις δώσε από το φως τους, στους συνανθρώπους σου, ώστε να ανάψουν τις δάδες τους” έγινε και το δικό μου Μότο μάθησης…

illustration-head
illustration-people-4

Έτσι λοιπόν ξεκίνησα το 2007 με το πρώτο μας σχολείο στο Μαρούσι, όπου άρχισε το όνειρο να γίνεται πραγματικότητα με ολιγομελή τμήματα που μέχρι και σήμερα διατηρούμε.

Στην συνέχεια και καθώς δεν ήθελα να βγω από την τροχιά μου, δημιούργησα και το δεύτερο σχολείο μας στην Κηφισιά με την ίδια λογική των ολιγομελών τμημάτων.

Πυξίδα μου πάντα σε όλο αυτό το ταξίδι είναι τα χαμόγελα των παιδιών, που καθημερινά μου επιβεβαιώνουν το ποσό σωστή επιλογή ήταν να ασχοληθώ με τον τομέα της εκπαίδευσης.

Το συναίσθημα χαράς που μου δημιουργείται στο τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι η αποφοίτηση από το νηπιαγωγείο, καθότι οι μαθητές μας είναι πλέον έτοιμοι με εφόδια και αυτοπεποίθηση για την επόμενη σχολική βαθμίδα.

Εφαρμόζουμε τις γνώσεις και τις πρακτικές και θα συνεχίσουμε, καθώς δημιουργούμε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και ανθρώπους.