Προνήπιο

Τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα σε ασφαλή και γεμάτα αγάπη μέρη όπου μπορούν να εξερευνήσουν, με τον δικό τους τρόπο.

Προνήπιο

4-5 ετών

Στην ηλικία των 4 – 5 ετών παρέχουμε στο παιδί όλα τα κατάλληλα ερεθίσματα και εργαλεία για να μπει σιγά-σιγά στον υπέροχο κόσμο της γραφής, ανάγνωσης, τέχνης και μαθηματικών

Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο τμήμα;

Δραστηριότητες

Στην ηλικία των 4 – 5 ετών παρέχουμε στο παιδί όλα τα κατάλληλα ερεθίσματα και εργαλεία για να μπει σιγά-σιγά στον υπέροχο κόσμο της γραφής, ανάγνωσης, τέχνης και μαθηματικών. Με παραμύθια και ποιήματα εικονογραφημένα θα εξελίξουμε το λεξιλόγιο του, θα ενισχύσουμε τη μνήμη του και θα καλλιεργήσουμε την ενσυναίσθηση του ενώ παράλληλα θα κεντρίσουμε την περιέργεια του για το μηχανισμό της ανάγνωσης. Με όλα τα εργαλεία γραφής και ζωγραφικής θα βελτιώσουμε τη λεπτή του κίνηση και θα το οδηγήσουμε σε δραστηριότητες προγραφής. Θα χρησιμοποιήσει ψαλίδι, κόλλα, πλαστελίνη και πλήθος υλικών για να φτιάξει ομαδικά και ατομικά έργα τέχνης. Θα γνωρίσει το θέατρο και το κουκλοθέατρο για να μάθει να εξηγήσει και να αντιληφθεί τον κόσμο γύρω του.

Με απλές ευχάριστες δραστηριότητες στην τάξη και στην αυλή θα κάνει τις πρώτες του αυθόρμητες μαθηματικές σκέψεις, θα γνωρίσει τη φύση, θα πειραματιστεί. Οι ολιγομελείς τάξεις στο σχολείο μας θα βοηθήσουν και το πιο συνεσταλμένο παιδί να πάρει πρωτοβουλίες, να λειτουργήσει ομαδικά, να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση του και να αγαπήσει τη γνώση ώστε η σχολική του ζωή να κυλήσει ομαλά και ευχάριστα.

bambineria6

Νέες τεχνολογίες

Η εκμάθηση των νέων τεχνολογιών αλλά και μέσω αυτών είναι πλέον αναγκαία οδός, γι’αυτό λοιπόν το σχολείο μας είναι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσει την συνεργασία με τα technokids!!! Έναν διεθνή εκπαιδευτικό φορέα, ο οποίος διδάσκει σε παιδιά προσχολικής ηλικίας την σωστή χρήση των νέων τεχνολογιών, καθώς αυτό είναι το ζητούμενο για πολλούς γονείς, με τη βοήθεια φυσικά της πρωτοποριακής μεθόδου του project- based learning και με δραστηριότητες S.T.E.M αλλά και I.C.T, τα οποία δίνουν την δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν μέσω της έρευνας και της εφαρμογής.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τεχνολογικά projects διαφόρων θεματικών δραστηριοτήτων τα οποία

φυσικά προσαρμόζονται και ενσωματώνονται στα μαθήματα του σχολείου, όπως για παράδειγμα στην γλώσσα στα μαθηματικά ή ακόμα και στα εικαστικά.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως οι δραστηριότητες καλύπτουν διάφορους τεχνολογικούς στόχους ανάλογα με την ηλικία των μαθητών.

Αποστολή όλων είναι να συνδυάσουμε την τεχνολογία με την εκπαίδευση και να εφοδιάζουμε τα παιδιά μας με νέες δεξιότητες, που απαιτούνται από κάθε νέο «ψηφιακό πολίτη».

Αθλητικές Δραστηριότητες

Στην Bambineria πιστεύουμε ότι ένας υγιεινός τρόπος ζωής περιλαμβάνει οπωσδήποτε και την άσκηση. Ο αθλητισμός δυναμώνει το μυϊκό σύστημα του μικρού παιδιού, ενισχύει την αυτοπεποίθησή του και διδάσκει με ευχάριστο τρόπο έννοιες όπως η ευγενής άμιλλα,  η ομαδικότητα και η συνεργασία.Ταυτόχρονα μπορούμε σ’αυτή την ηλικία να εντοπίσουμε και να αναδείξουμε την πιθανή κλίση του παιδιού στον αθλητισμό.

Για τον λόγο αυτό παρέχουμε στο παιδί σας τη δυνατότητα να γνωρίσει, την κολύμβηση, τη μουσικοκινητική, το μπαλέτο, το καράτε, τα mini sports και άλλα παιδαγωγικά παιχνίδια σε εβδομαδιαία βάση. Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες εμπλουτίζουν και πλαισιώνουν το βασικό πρόγραμμα του σχολείου μας με απόλυτη ασφάλεια. Ελάτε να επιλέξουμε μαζί αυτά που ταιριάζουν στην προσωπικότητα του δικού σας παιδιού.

Ξένες Γλώσσες

Στην Bambineria στοχεύουμε στην ολόπλευρη εξέλιξη και καλλιέργεια του παιδιού σας ακολουθώντας το ρεύμα και τις ανάγκες της εποχής μας. Η εκμάθηση των ξένων γλωσσών από τόσο νωρίς έχει θετικά αποτελέσματα τόσο στη ικανότητα παραγωγής και κατανόησης προφορικού λόγου όσο και στη καλλιέργεια θετικής στάσης του παιδιού απέναντι σε άλλες γλώσσες και πολιτισμούς. Βασική προϋπόθεση βέβαια, αυτό να γίνεται με τρόπο παιγνιώδη και κατάλληλο γι’ αυτή την ηλικία. Το βασικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Bambineria εμπλουτίζεται και εξελίσσεται παράλληλα με την εκμάθηση Αγγλικών σε καθημερινή βάση ενώ υπάρχει και η δυνατότητα εκμάθησης Γερμανικών, Δευτέρα και Τετάρτη προαιρετικά. Η διδασκαλία γίνεται στα Αγγλικά/Γερμανικά από τις δίγλωσσες παιδαγωγούς μας και βασίζεται στο παιχνίδι, τον αυθορμητισμό και την ομαδικότητα. Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά κατορθώνουν να οργανώνουν ακόμα και μικρές θεατρικές παραστάσεις στα Αγγλικά/Γερμανικά. Σύμμαχοί μας στην εκπαιδευτική αυτή διαδικασία είναι πάντα ή μουσική, η εικόνα, οι τέχνες και η τεχνολογία με σκοπό να κατορθώσει το παιδί να εξοικειωθεί με τις ξένες γλώσσες και να αρθρώσει τις πρώτες του λέξεις.

Διατροφή

Με αγνές πρώτες ύλες, την καθοδήγηση του παιδιάτρου μας αλλά και τον έλεγχο του υπουργείου υγείας παρασκευάζουμε καθημερινά ολόφρεσκα γεύματα πλούσια σε θρεπτική αξία για το παιδάκι σας. Η ηλικία του παιδιού πάντα καθορίζει τον τρόπο και το είδος μαγειρέματος, ενώ ο στόχος μας είναι το παιδί να λαμβάνει όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται καθημερινά και που του χαρίζουν ενέργεια για να ανταπεξέλθει με ευκολία σε μία μέρα γεμάτη δραστηριότητες και παιχνίδι.

Σε αυτή την ηλικία στοχεύουμε στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διατροφική αυτονομία και ενθαρρύνουμε το παιδί να δοκιμάσει τροφές που, ίσως, στο περιβάλλον του σπιτιού να είναι δύσκολο. Το μενού περιλαμβάνει πολλά φρέσκα λαχανικά, φρούτα και δημητριακά σε καθημερινή βάση, μοσχάρι 2 φορές την εβδομάδα, κοτόπουλο, ψάρι και όσπρια μία φορά την εβδομάδα. Η ποσότητα του αλατιού καθορίζεται από την ηλικία του παιδιού ενώ καθημερινά παρέχονται τρία γεύματα (δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό) μαγειρεμένα από την ειδικά καταρτισμένη μαγείρισσά μας.

Meal,Time,In,Kindergarten.